Spoštovani ud,

Osrednja letna prireditev DPK , to je 13. Svetovni Festival Praženega Krompirja se približuje z vrtoglavo naglico.

Kot veleva tradicija se SFPK odvija prvo soboto v septembru, letos je ta sobota 7. septembra. Kot je bilo že večkrat obelodanjeno, bo letošnji Festival gostoval pri Porabskih Slovencih v Monoštru na Madžarskem. Posebnost je pa še ta, da bomo naš Festival uspešno priključili praznovanju Dneva Porabskih Slovencev.

Festival se bo odvijal na glavnem trgu v centru Monoštra, seveda dvojezično v madžarščini in slovenščini. Scenosled 13. SFPK bo standarden, okoli 11 ure prihod obiskovalcev in gostov, ogled prizorišča, ob 12. uri slavnostna otvoritev s fanfarami Lesenih rogistov, pozdravnim govorom in ob 12,30 uri bo topovski strel naznanil začetek pokušine praženega krompirja.

Do danes se nam je prijavilo preko 50 pražilskih ekip, vsaka s svojim lastnim receptom, tako, da bo izbira na stojnicah kar pisana.

Poizkušanje, druženje, in pohajkovanje po prireditvenem prostoru bo ob kulturnem in folklornem programu potekalo nekako do 17. ure, ko bo 13. SFPK uradno zaključen z zahvalo Monoštru in predajo festivalske zastave organizatorju 14. SFPK leta 2014 in ko bodo pražilci razdelili zadnji krompir in pričeli pospravljati svoje stojnice.

Seveda bo DPK za svoje ude organiziral tudi avtobusni prevoz do Monoštra in nazaj. Zaradi nekaj večje oddaljenosti in “počasne” ceste posebno od Radencev do Monoštra in nazaj, bo odhod avtobusa iz Ljubljane že v “relativno” zgodnjih urah, kar ob 6,30. uri zjutraj, povratek pa enkrat kasno zvečer. V kolikor bodo prijave tudi iz celjske in mariborske regije bomo organizirali prevoz tudi od tam. DPK bo udom, ki so udnino za leto 2013 plačali do 1. avgusta letos delno subvencioniral voznino, ostali udi in neudi bodo plačali polno komercialno ceno prevoza.

Razpis in objavo za avtobusni prevoz v Monošter z vsemi potankostmi in navodili za prijavo pričakuj na naši spletni strani približno 14 dni pred Festivalom.

SPOŠTOVANI UD, V SOBOTO 7. SEPTEMBRA SI REZERVIRAJ  ČAS ZA 13. SFPK!

ZA DOMOVINO, S PRAŽENIM NAPREJ!

Za UO DPK
JanezB

 

 

 

 


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.