DOBILI se bomo v soboto, 1. februarja pred društveno pisarno na Vodnikovi cesti 172 v Ljubljani ob 7. uri zjutraj, od koder bomo krenili na pot do Jezera nad Trstom, od koder bomo izpred cerkvice Sv. Lovrenca, kjer bomo parkirali tudi avtobus, krenili po dolini Glinščice in se na koncu vsi sešli v Zabrežcu, kjer bomo zaključili druženje ob prigrizku in napitkih.

 

Pohod je nezahteven, potrebovali bomo 4 do 5 ur zmerne hoje. Obujte se primerno trajanju hoje, z nekaj tekočine v nahrbtniku in nekaj malega s seboj za pod zob. V primeru burje, ki je na tem koncu običajna v tem letnem času, si oblecite primerno zaščitno obleko za telo in zaščito obraza.

 

Glinščica je ena od tržaških rek in izvira nad vasjo Klanec (pri Kozini) v Sloveniji na nadmorski višini 412 m. Teče proti morju po kraških tleh, ki je v teku stoletij naredila globoko erozijo in nastanek čudovite kanjonske doline med hribom Stena in Kraškim hribom. Dolga je samo dva kilometra in pol, a je prava zakladnica zanimivosti.

 

Dolino Glinščice si bomo najprej ogledali z razgledišča na Jezeru, ki je ob vremenu, kakršnega smo naročili za ta dan, vidna v vsej svoji celotni širini in dolžini s celotno traso današnje predvidene poti. Pogled se konča nad Tržaškim zalivom, ki nam ponudi nekaj nevsakdanjega počutja z mediteranskim priokusom. Ta razgled bomo dopolnili s pohodom samim in ves ta pogled z razgledišča udejanili s svojimi smelimi koraki in  dobro voljo.

 

V Zabrežcu nad Trstom pri Kočevarjih oz. Tešarjih si bomo zrahljali mišice, poklepetali ob napitkih in prigrizku, pogledali v preteklost in se zazrli v prihodnost.

 

Prijave za pohod po dolini reke Glinščice le za ude DPK s številko ob pogoju plačane udnine za leto 2012 in 2013: izključno na e-naslov franci.turk48@gmail.com do nedelje 26. januarja 2014 ali do zasedbe avtobusa.

 

Prijavo, oziroma spremembo prijave na pohod zaradi organizacije prevoza, sporočite pravočasno, in bodite zaradi tega tudi odgovorni do ostalih, ki se bodo pohoda zanesljivo udeležili in ne bo ostal v avtobusu prazen sedež, ki bi ga z veseljem zapolnil nekdo drug.

 

 

Cena prevoza: 15,00 € in cena prigrizka z napitki ob koncu pohoda v Zabrežcu pa 5,00 € (skupaj – 20,00 €)

 

HODIMO NA LASTNO ODGOVORNOST!!!

 

Pohod bo vodil tako rekoč domačin Bojan Kočevar.

 

Franci Turk

Predsednik planinske sekcije                                        V Ljubljani, 8. januar 2014


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.