Prva sobota v juniju je v dolini Rakovega Škocjana zakon. Tudi letos ne bo drugače. Že osmi pohod je pred vrati, ki se ga bomo udeležili tudi mi. Ob Oliverjem čebelnjaku se bo ob povratku tudi pražilo, kjer bomo obuduili tudi idejo Pavčkovega prijateljstva.

 

Kratek opis poti:
Markirana Kunaverjeva pohodniška pot nas po dobri uri in pol zložne hoje vodi od železniške postaje Rakek preko Stražnika, do Malega naravnega mostu in nas pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Tam se naveže na obstoječo učno pot, ki vodi po celotni dolini Rakovega Škocjana. S pomočjo informacijskih tabel je možno izvedeti veliko zanimivih podrobnosti o tem okolju, znano predvsem po raznolikih kraških pojavih.

 

Zbor za pohod bo pripravljen v soboto 6. junija ob 9h na železniški postaji v Rakeku z registracijo pohodnikov. Prijavnina nas bo stala 8,00€ – za to prejmemo darilo TD Rakek ter bon za topel obrok na cilju pohoda. Start pohoda v Rakeku bo ob 10h uri.

 

Iz Ljubljane bomo odšli v soboto 6. junija z lastnimi avtomobili. Zbor prijavljenih je na Vodnikovi 172 pred društveno pisarno DPK ob 8,30 uri zjutraj. V primeru dovolj prijavljenih, bomo naročili avtobus.
 
Pohod v eno smer bo trajal dobro uro in pol in ravno toliko tudi nazaj. Hodimo na lastno odgovornost. V ceni startnine je tudi organizirano vodenje pohoda in zavarovanje.

 

Prijave za pohod v Rakov Škocjan pošljite izključno na moj e-pošti naslov: franci.turk48@gmail.com do srede 3. junija 2015.

 

Ljubljana: 27. 5. 2015

 

Za planinsko / pohodno sekcijo
Franci Turk

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.