Bled 25.12.2015Začelo se je ob 4h popoldne z zmagovalno kombinacijo: Krompir Red fantasy + Ptujska rdeča čebula, ki ju je na veliki društveni ponvi prav lepo povezal Krškopoljski pujsek. Omamni vonj je privabil celo blejsko gospodo iz pol ure oddaljenega mesta. Prireditev, ki jo že 19 let  organizira Društvo za podvodne dejavnosti Bled, je bila tako obiskana nad pričakovnji. Med obiskovalce smo razdelili dve polni ponvi praženega krompirja, kar je blizu 200 porcij in nič ne bi ostalo, tudi če bi ga imeli še enkrat toliko.

Prireditev je bila lepa, še lepše pa snidenje z našimi udi. Prav razveseljujoče je bilo ponovno srečati ude, kakšnih 50 nas je bilo, čeprav smo se nekateri videli komaj dan prej, nekaterih pa kar leto dni ni bilo med nami. In marsikdo je s seboj pripeljal tudi otroke in vnuke, pa prijatelje in sosede. Ploščad ob tribunah med stojnicami in jezerom je bila praktično naša. In nekateri so s seboj prinesli dobrote iz svoje kleti ali peči: potice, pa mesnine, pa drobno pecivo, pa suho sadje. Ni da ni. Po kuhano vino in čaj smo hodil k stojnici k sosedom potapljačem, za žganjico in jedačo smo pa sami poskrbeli.

Je že kar tradicija, da se ob tem času krompirjevci dobimo na Bledu, vendar je bilo tokratno snidenje nekaj posebnega. Medtem, ko je pevka pela »Sveta noč, blažena noč, vse že spi je polnoč…« se je izza Karavank začela počasi  dvigati luna, in ko je izzvenel zadnji refren te božične pesmi,  je luna v polnem sijaju zavladala na jasnem nebu.   Polna luna na božični dan. Pravijo da jo bodo nekateri na ta dan  videli šele čez 36 let.

In tako je minilo še eno lepo druženje med prijatelji

Igor

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.