2015 12 05 Miklavžev sejem Franci Turk (1)Miklavževa sobota je bila za mnoge »krompirjevce« nekaj posebnega. Druženje je bilo spontano in prijetno. Mali kozolec pri Špančku se je napolnil z udi praženega krompirja, ki smo se sicer zbrali zaradi vsakoletnega sejma, izzvenel pa je skoraj le v druženju in prijateljskem kramljanju.

Če je človek zadovoljen z doživetim, z lepim opoldnevom, s prijetnim druženjem in ob 2015 12 05 Miklavžev sejem Franci Turk (3)tem postrežen še z zelo dobro »košto«, ki jo je v mesni obliki pripravil Španček in s praženim, ki ga je izvrstno zvaril predsednik društva Dušan, je druženje zagotovo uspelo v vseh pomenih besede.

Sejem skoraj ne bi bil sejem, če se za vzorec ne bi prodalo nekaj »flaš« grenčice, ene majice – mislim in nekaj šopkov lovorja, bolj je vse skupaj bilo podobno lepemu prednovoletnemu srečanju najbolj vnetih udov društva, ki se takšnih slovesnosti, čemur lahko tako rečemo – zelo radi 2015 12 05 Miklavžev sejem Franci Turk (2)udeležujemo. Tako si lahko otresemo bremen, ki jih s seboj nosimo skozi življenje, polepšamo trenutek in oplemenitimo naš vsakdan in se srečamo z ljudmi, ki jih imamo preposto radi.

Veliki kozolec je bil za druščino, ki se je udeležila srečanja, prevelik, saj nas je bilo le 49. Pričakovali smo še petdesetega in ga ni bilo. Preselili smo se pod manjši kozolec tik ob gostilni pri Špančku in druženje je bilo tudi zaradi malo večje zgoščenosti toliko bolj prijetno in pristno.

Ob 12.21 uri je zadonelo ubrano petje naše himne, sledil je kratek nagovor novega predsednika Dušana in pokušina pripravljenega se je lahko začela. Praženi je bil izvrsten, meso lepo pečeno, družba ubrana in zgovorna in druženje se je nadaljevalo vse tja v pozno popoldne.

Misel predsednika ob nagovoru, da je trenutek, ko se udje zabavamo in je druženje namenjeno le nam, je dogodek lepši kot katerikoli festival. In imel je prav. Vse več takšnih, pristnih srečanj potrebujemo in ne velikih pompoznih dogodkov, saj imamo mi udje društva veliko več od trenutkov, kjer se sami imamo lepo, kot da se borimo z ne vem kom o prepoznavnosti in velikih odzivnosti javnosti.

Dan, ki smo ga preživeli to »Miklavževo« soboto pod kozolcem pri Špančku nas je povsem sprostil, razveselil in nam dal novega zagona za dni, ki so pred nami. Čim več takšnih srečanj si še želimo in to mnenje delim z mnogimi, ki so prišli to soboto pod kozolec na sejem, pa čeprav to ni bil več sejem, ampak le veselo srečanje. Vsi smo odhajali domov z nasmejanimi obrazi in to je tudi največje priznanje, ki ga lahko dobi organizator. In tako je tudi prav!

Zapisal: Franci Turk

Ljubljana, 5. 12. 2015

http://www.mojihribi.info/miklavzev-sejem-drustva-prazenega-krompirja-5-12-2015-2/

P.S.  V svojem imenu (udinja Diana) se vam opravičujem za zelo pozno objavo.

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.