Preko 30 udov našega društva praženega krompirja se je udeležilo srečanja na poti do Rakovega Škocjana in okoli čebelnjaka pri Mili in Oliverju Cantarutti.

Srečanje, ki se odvija vsako leto na prvo soboto v juniju pod budnim očesom Cantaruttijevih iz Rakeka je bil lep in velik praznik tako našega Društva praženega krompirja, kot vseh tistih, ki so se udeležili Kunaverjevega pohoda. Res je bil sam pohod obiskan v manjšem številu kot prejšnja leta, je bilo pa toliko bolj živo pred čebelnjakom, ki ga Cantaruttijevi z velikim srcem in voljo delijo z nami vsako leto.

Samega pohoda se je udeležilo 14 udov, vsi ostali smo pa iz različnih vzrokov počakali dogajanje kar pred čebelnjakom, kjer smo z veseljem priskočili organizatorju srečanja in mu pomagali pripraviti topel sprejem pohodnikom s kupico praženega krompirja, prilogami in sladkim cvičkom, ki ga je ob samem čebelnjaku nudil tudi eden od članov šentjernejskih vinogradnikov in ga ponudil prav vsem, ki so šli mimo in ki so hoteli deliti njihovo dobro voljo z njim in med seboj. To je bila prava popestritev tega Kunaverjevega dogodka.

Prijetno je bilo klepetati, se pogovarjati s prijatelji, ki so dan želeli deliti z ostalimi in vsakdo je odnesel od tam domov nekaj pozitivnega, lepega s priokusom ponovnega srečanja naslednje leto.

Kot mi je znano, je tu pred tem znamenitim Cantaruttijevim čebelnjakom edino krompirjevo srečanje na Notranjskem v letu in je zato tudi toliko bolj prijetno. Mili in Oliver sta bila vesela snidenja z nami in mi vsi smo jima hvaležni za ta dar prijateljstva, ki ga izžarevata in z veseljem delita z nami.

Zapisal: Franci Turk
Vodja planinsko pohodne sekcije DPK

Ljubljana, 4. 6. 2016

Za ogled slikovne predstavitve klikni na spodnjo povezavo:
http://www.mojihribi.info/rakov-skocjan-4-6-2016/

 

Kategorije: Pohodi

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.