browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

NEMČIJA – dežela krompirja, piva in kulture

Posted by on 30/06/2017

DPK pripravlja strokovno ekskurzijo in vabi svoje ude na potep po krajih dežele Nemške, ki je prav tako kot Slovenija, znana po pridelavi in ljubiteljih krompirja.

 

Strokovna ekskurzija je predvidena v času med 10. in 20. avgustom 2017 in bo trajala predvidoma 6 dni.

Obiskali bomo številne kraje ki so tako ali drugače povezani s krompirjem. Se seznanili s tamkajšnjo zgodovino in kulturo, obiskali našo Bavarsko ekipo ljubiteljev praženega krompirja in samostansko pivovarno ter poizkusili zanimivo krompirjevo kulinariko.

 

Seveda pa bomo obiskali tudi grob Pruskega cesarja Friderika in mu v skladu s tradicijo v mesecu avgustu, na grob položili krompir.

Obiskali bomo naslednje kraje : SCHEYEREN (srečanje z Bavarsko ekipo, obiskali Samostansko pivovarno), WEIMAR (rojstno mesto Nemške republike, rojstni kraj Goeteja), EISENACH (mesto kjer je deloval Martin Luter in obiskali grad Wartburg), WITTENBERG, POTSDAM in se nazadnje ustavili še v BERLINU.

 

Pogoj za izvedbo strokovne ekskurzije je udeležba vsaj 42 udov.

Cena ekskurzije je 685,00 € in vključuje:

– avtobusni prevoz, prenočevanje z zajtrkom, 2 x kosilo in 3 x večerjo

 

Predprijave prosimo posredujte do 10.07.2017 na info@krompir.si, helena.dovc@t-2.net ali pisno na naslov: DPK, Vodnikova 172, 1000 Ljubljana

Ekskurzija bo izvedena samo v primeru zadostnega števila prijavljenih, ki bodo prejeli tudi podrobnejši program poti, v nasprotnem primeru ekskurzije ne bo možno izvesti.

 

Predsednik DPK

Stane MENARD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *