Vabilo vsem pražilcem na 20. Svetovni festival praženega krompirja

Spoštovani ljubitelji praženega krompirja, spoštovani udi! Letošnje leto se ni začelo po naših načrtih in pričakovanjih. Virus je vsem nam več ali manj prekrižal mnoge načrte. Tako je tudi naš vsakoletni svetovni festival praženega krompirja, letos 20. po vrsti, prvo soboto v septembru v Sevnici dokončno odpovedan! Zaostrovanje ukrepov zaradi epidemije korona virusa je nam, kot organizatorju, in občini Sevnica, kot prireditelju, praktično povsem onemogočilo izvedbo na način in obseg, kot smo ga bili vajeni Preberi več…

Vabilo na občni zbor DPK

Spoštovani ud, predraga udinja! Leto se je začelo tako, da smo bili dlje časa doma z bližnjimi in tistimi, ki jih imamo radi. Življenje se počasi vrača v normalne tirnice, zato vas vabim na Občni zbor našega društva, ki bo 27. junija 2020 ob 11. uri v Domu gasilcev v Bizoviku. Letos praznujemo dvajseto obletnico društva, zato se občnega zbora zagotovo udeležite!

Jubilejni 20. Svetovni festival praženega krompirja bo!

Zaradi trenutnih razmer z epidemijo Sars-CoV2 in bolezni #covid19 so Sevničani odpovedali organizacijo festivala in nas o tem obvestili. Razumljivo je, da so trenutne razmere take, da se ne ve, ali se lahko večje dogodke organizira ali ne. Seveda se mi ne damo! NAPOVEDUJEMO NAJVEČJI SVETOVNI FESTIVAL PRAŽENEGA KROMPIRJA, o katerem se bo še dolgo govorilo! Na že znani datum, prvo soboto v septembru (torej 5.9.) se nam lahko pridružite v čim večjem številu! Rezervirajte Preberi več…

Dnevni red Občnega zbora 26.6.2020

Otvoritev občnega zbora in ugotovitev prisotnosti Izvolitev delovnega predsedstva Poročilo predsednika upravnega odbora o delovanju društva in poročila sekcij društva za leto 2019 Finančno poročilo za leto 2019 Poročilo nadzornega odbora Poročilo disciplinske komisije in izvolitev nove komisije Sprejem Pravilnika o priznanjih Načrt dela in finančni načrt za leto 2020 Določitev udnine za leto 2020 Razno Seveda potem tudi druženje ob praženem s primerno medsebojno razdaljo in upoštevanjem vseh navodil NIJZ.

Odmera dohodnine

V kolikor imate možnost vas prosimo, da našemu društvu namenite 0,5% vaše dohodnine, ki gre drugače »neznano kam«. Ker je naše delo prostovoljno in želimo v letu 2020 imeti še veliko praženj, nam tak prispevek veliko pomeni, hkrati pa vas nič ne stane. Kliknite na obrazec in ga izponjenega oddajte na vaši enoti DURS ali v pisarni DPK.

Posadili smo ga!

Tudi letos smo ga navkljub karanteni in z vsemi danes modernimi pripomočki (maskami) posadili na naši znanstveno raziskovalni postaji. Naj mu bo lepo vreme naklonjeno, da se bomo jeseni lahko veselili dobre letine.

Občni zbor prestavljen

Zaradi izrednih razmer bomo prvo uradno ponev Društva za pražen krompir društva ogreli kasneje. O datumu Občnega zbora boste obveščeni preko SMS sporočila, emaila ali po pošti. Privoščite si pražen krompir in #ostanidoma.

Pražen krompir v ZDA

Pražen krompir imajo tudi v ZDA. In to v “Slovenian National Home“ v Clevelandu. Tukaj je v družbi z ribjimi fileji, pohanimi rakci in kislim zeljem. Tam mu rečejo “Home fries”. Foto: Brian Zrimsek