Od več kot 360 samo v Ljubljani registriranih aktivnih udov se nas je celih 11 pogumnih v petek 11. velikega travna odpravilo v Novo mesto s plemenitim namenom prisostvovanja otvoritvi 40. Tedna cvička in s tem povezano promocijo DPK ter predstavitvijo “PRAŽENEGA KROMPIRJA KOT SAMOSTOJNE JEDI”.
V Novem mestu nas je pričakal Silvan z ekipo in kompletna ekipa področnega DPK iz Šentjerneja. Ročno smo dokončno dekorirali in opremili stojnico in pražilnico in že se je pražila čebula, pa ocvirki, pa na koncu še zvrhana ponev krompirja.
Med tem časom se je po Glavnem trgu razvila povorka preko 30 Društev vinogradnikov in vinarjev in to samo tistih, ki imajo v kleti najmanj 1000 litrov cvička. V povorki se je v odprti limuzini pripeljal dosedanji Kralj cvička, ki je na višku prireditve svojo krono za leto dni predal novemu Kralju. Videli smo tudi nekdanje in sedanjo princeso cvička in seveda vse znane vinogradnike in vinarje.
Dušan in Silvan sta med povorko izvrstno dopražila zvrhano ponev krompirja, ki je vsem, ki so si uspeli priboriti svojo merico izredno teknil.
Na sporedu je bila tudi predstavitev Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, ki je na tej prireditvi že kar stalen gost in tako moderatorka kot Silvan sta nas izčrpno in pohvalno predstavila vsem, ki nas še ne poznajo.
Na koncu smo si ogledali še kronanje novega Kralja cvička, ki bo nosil krono eno leto in se polni prijetnih vtisov vrnili domov.

Za ogled slikovnega albuma klikni na spodnji povezovalni link: https://picasaweb.google.com/100919915410720094629/Otvoritev40TednaCvicka1152012?authkey=Gv1sRgCLPJnK7MnKLQZA#

Slikal, zapisal in na strežnik postavil JanezB


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.