Kadar stopi skupaj nekaj ljudi, ki jim je pozitivna misel gibalo in prijateljstvo gonilo, se razvije sproščen pogled na svet, ki preide tudi na ostale, ki bi sicer ostali v senci.

 

  Ravno to se je zgodilo na našem sobotnem srečanju na poti v Rakov Škocjan. Nasmejani obrazi, sproščenost v zraku in toplo sonce je naredilo pravo kemijo. 29 udov je stopilo skupaj na pot, si pomagalo en drugemu, spodbujalo korake in veselo je minil dan, ki smo ga namenili druženju.

 

  Ob poti so organizatorji poskrbeli, da nismo bili ne lačni ne žejni, sonce je skrbelo, da nas ni zeblo, sami pa smo poskrbeli, da je bilo druženje takšno, kot smo si ga želeli. Tudi neljubi dogodek, ki se rad pripeti na javnih pohodnih prireditvah, ko kot pohodnik kar naenkrat ostaneš na poti sam, ne da bi vedel kam in kako, se je iztekel po pričakovanjih.

 

  Pri Oliverju smo le še nadaljevali s tem, kar si na teh druženjih želimo. To je klepet in smeh. Kaj drugega tudi potrebujemo ne. Cantaruttijeva sta ob čebelnjaku pripravila pogostitev s praženim, ki jim je povsem lastna. Mili je zopet spekla različne slaščice in Oliver je poleg praženega ves čas skrbel še za pijačo in ohladitev, da se ustne niso preveč posušile oz. razgrele. Upam, da jima ni ravno zato medtem časom ušel roj čebel, ker sta se malo preveč posvečala nam – pohodnikom.

 

  Dan je bil izjemen. Zagotovo bo šel v album spominov na dneve našega druženja. Kljub izjemno toplemu soncu, saj je ozračje kar žarelo, smo napravili lepo zgodbo.

 

 
Zapisal:
Franci Turk

 

Ljubljana, 7. 6. 2015

 

 
Video FranciT – za ogled vides klikni na povezavo: http://www.mojihribi.info/rakov-skocjan-6-junij-2015/

 

 
Nekaj slik JanezB – klikni na povezavo: https://picasaweb.google.com/100919915410720094629/8KunaverjevPohodVRakovSkocjan662015?authkey=Gv1sRgCOvA9cvyuJvdSg

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.