SOSESKA ZIDANICE DRAŠIČI, 14. 11. 2015 106Lepo in skoraj poletno vreme z malo oblačnosti nas je pospremilo na pohod okoli Drašičev, mimo znanih belokranjskih zidanic in ob pokušanju žlahtne vinske kapljice, ki je bila izredno kakovostna, smo dan združili udje praženega krompirja z mnogimi belokranjci, ki jim ta pohod pomeni skoraj vse. Bolj, kot smo imeli dolžine hoda za seboj, bolj je v nas prevevalo veselje in zgovornost. Okolica nam je ponujala izredno lepe poglede, še tem bolj, ko nam je občasno posvetilo tudi sonce in dalo dnevu žlahtnejši šarm. SOSESKA ZIDANICE DRAŠIČI, 14. 11. 2015 035Pokušali smo različne vzorce belokranjskih vin, ki so vsi po vrsti bili izjemnega okusa, barve in cvetlice. Belokranjsko rdeče, laški rizling, modra frankinja … so bili najpogostejša beseda. Najbolj je razbohotil naše brbončice v ustih rumeni muškat, ki je bil »kralj« dneva. Resnično je to vino dalo dnevu pečat, ko bomo njegov okus v ustih čutili še kar nekaj časa. Ob Vinski kleti pri Rusu so nam vsem tem okusom dodali še topel obrok in dan je naprej postregel s predvidljivimi pričakovanji. Saj smo uživali vse tja do konca pohoda, ki se je zaključil v Drašičih SOSESKA ZIDANICE DRAŠIČI, 14. 11. 2015 031pri vinski kleti Dolc, kjer smo si rumenega muškata nabavili tudi za domov, ko bo kakšen dan mogoče bolj turoben od današnjega, da si bomo takrat popravili utrip dneva. Pohoda smo se udeležili okrog 20 udov DPK. Na pohodu je bila prisotna celotna ekipa Nadzornega odbora, dvo-tretinjska večina Disciplinske komisije – le nikogar ni bilo od našega vrhovnega Upravnega odbora. Prepričan sem, da so imeli dovolj tehten razlog za to. Preživeli smo krasen dan v druženju, v lepih razgledih po belokranjskih gričkih in prijetnem pokušanju novih vin belokranjskih zidanic in napravili izjemno lepo zgodbo. Zapisal: Franci Turk Predsednik pohodno planinske sekcije Ljubljana: 15. 11. 2015 Za ogled slikovne predstavitve klikni na spodnjo povezavo: http://www.mojihribi.info/po-poteh-soseske-zidanice-drasici-14-11-2015/


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.