Po šestih letih je v Šentjerneju ponovno potekal Teden cvička, že 46. po vrsti, na katerem so sodelovali tudi prizadevni člani DPK. Cviček, kot naša kultna pijača pri praženem krompirju se res dobro poda. Zato je prav, da na festivalu cvička zadiši tudi po praženem.
Na prireditvi “Teden cvička”, ki je potekala od 25.5. – 27.5.2018 je sodelovalo 1.300 vinogradnikov in pridelovalcev cvička. Prireditev je popestrila povorka s kulturnim programom ter gasbeno spremljavo.

Po programu so udje DPK iz Šentjerneja pod organizacijskim vodstvom Francija Kovačiča v petek spražili 40 kg kuhanega krompirja – cca 230 porcij (večerna merica), praženje krompirja je bilo tudi v nedeljo, ko so spražili 60 kg kuhanega krompirja in ga za nedeljsko kosilo razdelili v 360 porcijah. V celoti so material donirali in pripravili Šentjernejski udje.

Poročilo pripravil:
Miro Brečko

180531_071823_1 

180531_071823_6

thumbnail_180531_125151_0