Pa smo ga spravili pod streho, no »malček« tudi pod dežnik, po vrsti že svetovni festival praženega krompirja in imeli smo krompir in to pražen, na 70 različnih načinov. Na svoj edinstven način ga je pripravljalo prav toliko prisotnih pražilskih ekip iz vseh koncev Slovenije in tudi iz tujine.

Tokrat smo se zbrali v Velenju, najmlajšem slovenskem mestu, mestu cvetočih idej, ob Velenjskem jezeru, ki predstavlja enega od biserov kraja nad katerim bdi mogočni Velenjski grad.

Obiskovalcev  nismo šteli, bilo jih je več tisoč, koliko krompirja smo pojedli nismo tehtali, bilo ga je večkrat po 1000 kg. Vemo da ga je pozno popoldne že povsod zmanjkalo, le naša kuhinja ki je spražila pet (5) ponev in še šesto pod taktirko vrlega uda Leona je za popoldansko izmeno ljubiteljev praženega krompirja poskrbela še z eno ponvijo.

Vemo še marsikaj in vemo da je lahko vsem ki se dogodka niste udeležili, pošteno žal.

 

Zamujeno boste lahko nadoknadili, saj bo leto hitro naokoli in že bo tukaj 18. SFPK. Narečna besedica »malček« na začetku,  pa je le napoved  lokacije naslednjega festivala – pri naših Zamejskih Slovencih v Italiji, v kraju Doberdob, kjer pa ta besedica prav gotovo ne bo velikokrat uporabljena, kot tudi na vseh dosedanjih festivalih ni bila.

V Velenju smo si rekli nasvidenje in se vidimo v Doberdobu.

 

Sestavila:

Helena Dovč

[Not a valid template]

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.