SPOŠTOVANI PRIJATELJI PRAŽENEGA KROMPIRJA –

KI GA ZNATE TUDI PRIPRAVITI

Prva sobota v septembru je tradicionalno namenjena Svetovnemu festivalu praženega krompirja.
Letošnji že 13. Svetovni festival praženega krompirja bo tokrat ponovno med zamejskimi Slovenci. V goste so nas povabili porabski Slovenci in tako bomo v soboto 7. septembra 2013 gostovali v Monoštru (Szentgotthard) na Madžarskem. Skupaj z vami bomo na prireditvenem prostoru okoli Slovenskega kulturnega centra, ki se nahaja v hotelu Lipa, nekaj korakov izven strogega centra Monoštra, pokazali s čim smo si zaslužili da so nas uvrstili med društva, ki delujejo v javnem interesu.

Nekateri med vami ste že sodelovali na Svetovnih festivalih zato vas letos ponovno vabimo, da se nam pridružite, za tiste, ki pa še niso sodelovali bo pa to morda priložnost in nov izziv.

Pogoji za udeležbo na 13. Svetovnem festivalu so enaki kot doslej. Pražilce bodo čakale stojnice, nastopajoče ekipe pa morajo poskrbeti za lastno opremo za praženje in za vsaj 30 kg krompirja (ali več), ki ga lahko spraži vsak po svoji recepturi. Vsaka ekipa mora ob prijavi sporočiti organizatorju pod kakšnim imenom želi nastopiti, da ji bo zagotovil ustrezen napis na stojnici.

Če ste se odločiili ZA, torej imate krompir, voljo in ljudi ki so pripravljeni sodelovati vas vabimo, da se nam pridružie in nam svojo prijavo kot tudi morebitne rezervacije za prenočišča pošljete najkasneje do 01. julija letos na e-pošto: helena.dovc@t-2.net ali helena.dovc@lpt.si, oziroma pisno na naslov DPK, Vodnikova 172, 1000 Ljubljana.

Število nastopajočih ekip je tudi letos omejeno, zato bomo upoštevali vrstni red prijav.

Dobrodošli na 13. Svetovnem festivalu praženega krompirja 7.septembra letos v Monoštru na Madžarskem.

ZA DOMOVINO, S PRAŽENIM NAPREJ!

Predsednica DPK
Evgenija Lazarini


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.