IZ KROMPIRJA SE DA NAREDITI CELO MARMELADO

Naš ud Peter iz Črne je v neki francoski reviji našel recept za marmelado iz krompirja, ki ga dajemo v preizkus – Marmelada iz krompirja (Confiture de pommes de terre)

Sestavine in količine za 1 kg krompirja:
– 1 kg krompirja (priporočena sorta Charlotte)
– 800 g sladkorja
– 2 stroka vanilije
– 16 g pektina
– 1/2 kavine žličice cimeta v prahu
– 2 dcl vode.

Čas priprave je 60 minut: Krompir skuhaš v oblicah, vodo soliš. V ponev daš sladkor, hladno vodo, pektin, cimet in semena iz vanilijevih strokov, zavreš, da se stopi in na blagem ognju maso mešaš in vreš, da nastane sirup. V zmes nato dodaš še pretlačen (kot za njoke) krompir in kuhaš 5 minut tako, da narahlo vre. V kozarčke daš na dno nasekljano lupino stroka vanilije in jih napolniš do vrha z vročo zmesjo.
Če boste recept preizkusili sporočite rezultat.

Prevod priskrbela in prispevek napisala udinja Slavi Menard

 

Kategorije: Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.