Da bi Svetovni festival praženega krompirja ostal vsem udeležencem v najlepšem spominu, prosimo vse ekipe pražilcev, da upoštevajo naslednjih DESET ZAPOVEDI SFPK

  1. Uredite si kuhinjo:

Vsaki prijavljeni ekipi bo dodeljena ena pred dežjem zavarovana stojnica (lahko tudi dve če boste tako želeli) ob kateri si boste lahko uredili priročno kuhinjo.
Opremo (plinski gorilnik in posodo) si prinesite s seboj, najprimernejša je velika litoželezna ponev ali posoda Eterna.

  1. Bodite prepoznavni:

Organizator bo opremil vsako stojnico z napisom – nazivom ekipe ki ga boste navedli na prijavnem listu.
Vsak ponudnik lahko opremi stojnico s svojimi zaščitnimi ali prepoznavnimi znaki.
Na stojnici je dovoljena, celo zaželjena duhovita promocija okolja, kraja ali lokala iz katerega prihajate.

  1. Voda :

Organizator bo poskrbel za vodo za kuhanje in za pomivanje.

  1. Opremite se v slogu festivala:

Vsaka ekipa bo s strani organizatorja v dar prejela zahvalo za sodelovanje in predpasnik z društvenim emblemom, svoje bo dodal tudi prireditelj.
Predpasnike boste lahko kupili tudi na INFO stojnici DPK-ja.

  1. Ne pozabite na krompir in recept:

Dolžnost vsakega udeleženca je, da pripravi »okoli« 50 kg praženega krompirja, lahko v več praženjih (krompir, začimbe in dodatke priskrbite sami !!!) po lastni(h) recepturah. Recepte v pisni obliki boste z vsemi podatki o ponudniku praženega krompirja, predali predstavniku društva , ki vas bo obiskal na stojnici. Ko jih zberemo za vsak dan v letu, bomo izdali knjigo z naslovom »Pražen krompir na 365 načinov«.

  1. Pripravite »ta pravega«

Industrijsko predpripravljen krompir ni dovoljeno uporabljati na prireditvi.

  1. Bodite pravočasni:

Ob prihodu v kraj, upoštevajte navodila redarjev prireditelja ki vas bodo sprejeli na vhodu v območje prireditvenega prostora in vas seznanili z prometnim režimom in sistemom parkiranja za osebna (dostavna) vozila in avtobuse.
Seveda pa organizatorji že dolgo vemo, da ekipe s seboj ob prihodu prinesete tudi veliko mero dobre volje, strpnosti in razumevanja do drobnih pomanjkljivosti, kar je ob običajni jutranji gneči nadvse dobrodošlo in se vsakemu posebej zahvaljujemo.
Prosimo vas, da vso opremo pripeljete na prizorišče festivala do 10:00 ure, razložite opremo in surovine za pražen krompir.
Priporočamo, da pred parkiranjem preverite, če ste vse potrebno za pripravo praženega krompirja in za svoje udobje vzeli s seboj.

Nikar ne zamudite!

  1. Čakajte na pravi trenutek:

Uradni del prireditve se začne ob 12:00 uri z društvenimi fanfarami, s pozdravom in »Himno praženemu krompirju«. Do uradnega začetka prireditve mora biti jed pripravljena.
Delitev praženega krompirja se ne sme pričeti pred uradnim začetkom in ne popustite pod pritiski »lačnih« prijateljev in agresivnih gostov!
Dogovorjeni znak oznani začetek delitve praženega krompirja, predvidoma »točno okoli« 12:30 ure.

  1. Najvažnejši dogodek:

Po naših društvenih pravilih je pražen krompir glavna jed. »Praženi« se deli le v lončene posodice, pribor je lesen (obiskovalci komplet lahko kupijo na INFO stojnicah). Uporaba plastike je prepovedana! Izjemoma se lahko deli tudi v EKO razgradljive posodice. S porcijami ne pretiravajte, saj bodo tisti, ki jim bo vaš krompir še posebno všeč, lahko večkrat prišli k vaši stojnici.

  1. Naredite dobro delo:

Festival praženega krompirja je predvsem »prijetno druženje in zabava« in nikakršna klasična komercialna veselica, zato se pražen krompir in vse, kar ponujate poleg, deli brezplačno.

 

Zelo vam bomo hvaležni, če se boste držali naših »Desetih zapovedi«

Za vsa morebitna dodatna pojasnila, druge informacije in želje se čim preje obrnite na :

 

Za domovino s praženim naprej!