Spoštovana udinja, dragi ud,

  Kar hitro se nam približuje naša osrednja Društvena prireditev

 14.SVETOVNI FESTIVAL PRAŽENEGA KROMPIRJA

 

Po tradiciji se bo tudi letošnji 14. Festival zgodil prvo soboto v septembru.

 Dobimo se

 

 V SOBOTO, 6. SEPTEMBRA 2014, OB TAVČARJEVEM DVORCU
 NA VISOKEM, V POLJANSKI DOLINI.

 

Skupaj s so-organizatorjem in izvajalcem letošnjega Svetovnega festivala, Turističnim društvom Gorenja vas in občino Gorenja vas-Poljane, se bomo zopet potrudili, da bo letošnji 14.Festival praženega krompirja opravičil sloves “osrednje prireditve leta” našega Društva.

Program festivala:

–        Do 9. ure prihod izvajalcev- pražilcev in njihovih ekip na  prizorišče. Postavitev,   ureditev in priprava stojnic. Priprava krompirja za praženje.

–        Od 10.30 dalje prihod obiskovalcev, ogledovanje prizorišča, obisk Tavčarjevine.

–        Točno okoli 12.ure otvoritev 14. Festivala praženega krompirja, pozdravni nagovori, himna DPK, kratek kulturni program.

–        Ob 12,30 uri bo strel iz topa oznanil začetek delitve praženega krompirja.

–        Od 12,35 – 16. ure degustacija praženega krompirja, kroženje po prizorišču, kulturni program, druženje in prosta zabava.

–        16,00 zaključek 14. Festivala, zahvale izvajalcem, predstavitev prireditelja 15. Svetovnega festivala praženega krompirja 2015 in predaja festivalske zastave.

    Po uradnem zaključku festivala se bo rajanje na festivalskem odru in pod njim nadaljevalo, organizatorji bodo poskrbeli za dobro gostinsko ponudbo in plesno glasbo.

    Posebno okoljsko-ekološko obvestilo: Tudi v DPK smo ekološko in okoljsko osveščeni ter se izogibamo plastičnih materialov. Zato smo posebej naročili pražilskim ekipam, da ne smejo praženega krompirja deliti na plastičnh krožnikih kot tudi ne uporabljati plastičnega pribora. Kdor ne bo imel seboj festivalske lončene posodice, katero verjetno že imate z dosedanjih festivalov, si lahko festivalski set- lončeno posodico, leseno žličko in papirnati prtiček- nabavi za 5.- € na informacijskih stojnicah DPK na obeh vhodih s parkirišča na festivalski prostor.

    Seveda bomo tudi letos organizirali poseben avtobusni prevoz Ljubljana-Visoko-Ljubljana. Ponudbo bomo objavili zadnje dni avgusta na naši spletni strani.

 ISKRENO VABLJENI IN DOBRODOŠLI !

Za UO DPK

Evgenija Lazarini, predsednica


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.