browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

VABILO NA 7. TRADICIONALNI POHOD PO SUHI KRAJINI V NEDELJO 5. OKTOBRA 2014 OD ŽUŽEMBERKA DO MOČIL PRI HINJAH

Posted by on 25/09/2014

   Letošnje deževno vreme je preprečilo marsikateri vzpon v gore. Za jesen so napovedi lepše, še posebej, če temu tudi verjamemo. Lansko leto se nas je pohoda po Suhi Krajini udeležilo 18 naših udov. Nad organizacijo in ponudbo smo bili presenečeni. Zato ga letos nikakor ne smemo zamuditi!

   Start pohoda bo v Žužemberku izpred srednjeveškega gradu ob 9. uri dopoldan.

    Pot nas bo vodila mimo Komance, Velikega Lipja, Lopate proti Lazini, mimo podzemne jame Kanteč skedenc na Hrib do zaključka pohoda na Močilah.

   Ob poti si bomo ogledali bogate naravne in kulturne dediščine in se sprehodili skozi vasi in se srečali s prijaznimi ljudmi teh krajev.

    Dolžina pohodne poti je cca 15 km. Za vrnitev nazaj v Žužemberk do avtomobilov bo poskrbel organizator z avtobusom.

   V Močilah pri Hinjah nas bodo pričakali domačini, ki bodo pripravili pogostitev in družabno srečanje.

   Startnina je 5.00 €. V startnino je vključena tudi enolončnica na koncu pohoda. Za spomin na pohod bomo prejeli spominsko majico na 7. tradicionalni pohod po Suhi krajini.

   Zbrali se bomo pred društveno pisarno na Vodnikovi 172 v Ljubljani v nedeljo ob 8. uri in se z avtomobili odpravili dnevu nasproti. V primeru velikega števila prijav bomo organizirali avtobus.

   Prijave na e-naslov: franci.turk48@gmail.com do petka 3. 10. 2014. V kolikor bo že do srede 1. 10. 2014 dovolj prijav za avtobus, ga bomo tudi organizirali, sicer se bomo podali na pot z lastnimi prevoznimi sredstvi.

Ljubljana, 25. 9. 2014

Predsednik planinske sekcije

Franci Turk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *