Program Kunaverjevega pohoda se bo začel na železniški postaji Rakek ob 9.30 uri s startom organiziranega pohoda ob 10.30 uri, od koder se bomo odpravili po poteh Pavla Kunaverja v Rakov Škocjan, kjer nas bosta sprejela naša vrla uda in domačina Mila in Oliver Cantarutti in nas popeljala v osrčje naravnih znamenitosti Rakovega Škocjana, čudovite narave, kjer bo razkošno dišalo tudi po praženem.

Kratek opis poti:
Markirana Kunaverjeva pohodniška pot nas po dobri uri zložne hoje popelje z Rakeka preko Rakovškega polja, skozi lepe jelovo-bukove gozdove in pri Malem naravnem mostu pripelje v osrčje slovitih udornic v Rakovem Škocjanu. Tam se naveže na obstoječo učno pot, ki vodi po celotni dolini Rakovega Škocjana. S pomočjo informacijskih tabel je možno izvedeti veliko zanimivih podrobnosti o tem okolju, znano predvsem po raznolikih kraških pojavih.

Pohod se bo začel ob 10,30 uri na železniški postaji v Rakeku s predhodno registracijo pohodnikov. Prijavnina nas bo stala € 7.- po osebi – s katero bomo prejeli bon za topel obrok pri Centru ŠOD, ki se nahaja ob poti od Malega k Velikemu naravnemu mostu.

Od tu se bomo vrnili do čebelnjaka naših vrlih udov Mile in Oliverja, ki se nahaja ob sami poti, kjer bo pod rokami njegove lesene kuhalnice že omamno dišalo po praženem. Vsi, ki so se že udeležili treh dosedanjih pohodov, znajo povedati le dobre in pohvalne reči.

Iz Ljubljane bomo odšli v soboto 1. junija ob 8.30 izpred društvene pisarne v Kosezah na Vodnikovi 172 z LASTNIM PREVOZOM (zaradi premalo prijav smo avtobus odpovedali), saj bi po besedah Oliverja z vlakom zamudili vse pomembno dogajanje na Rakeku. Obleci se primerno dnevu, ki nam bo na razpolago le takšen kot je!

Pohod v eno smer bo trajal dobro uro in pol.

Prijave za pohod v Rakov Škocjan pošljite na e-mail: franci.turk48@gmail.com do četrtka 30. 5. 2013

Na pot vzemite Oliverjeve palice, ki ste jih dobili pri zadnjem srečanju na Kunaverjevi poti, saj bo pohod s tem dobil malo več rakovške patine – SICER VAM BO ZAGOTOVO PRIPRAVIL NOVE!

CENA AVTOBUSNEGA PREVOZA LJ–RAKEK–LJ: € 12.- na OSEBO

Ljubljana: 27. 5. 2013
Za planinsko sekcijo
Franci Turk


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.