Uvod v letošnje krompirjevsko potepanje bomo malo spremenili in nadgradili. Čeprav je bilo dosedanje vsakoletno pohajanje po dolini Glinščice zelo zanimivo, saj se nas je tam zbralo vedno največ tistih, ki nekaj damo na gibanje v naravi, bomo letos malo razširili naše spoznavanje krajev, ki so nekoč pripadali nam.

 

   V soboto 11. aprila se bomo odpravili po znameniti »NAPOLEONIKI« NAD TRSTOM. Zbrali se bomo zjutraj ob 7,00 uri pred našo društveno pisarno na Vodnikovi 172 v Ljubljani in se z avtobusom (če bo dovolj prijav in zanimanja – sicer z osebnimi avtomobili) odpravili na lov za kondicijo, lepimi razgledi in prijetnimi druženji vseh, ki nas praženi združuje in povezuje.

 

   Avtobus nas bo spustil iz udobnih sedežev v Opčinah (Opicina) nad Trstom pri slavoloku zmage in nadaljevali bomo po poti krasnih razgledov nad »Adrijanskim« morjem, kjer so nekoč lovili naši ribiči in kjer smo nekoč bili mi gospodarji. Pot bomo nadaljevali do Proseka (Prosecco) in s pogledom na Miramare zaključili v Križu (Santa Croce). Ta pot je zelo poznana in za nas zelo atraktivna. Če bo pa še vreme naredilo svoje, v kar ne dvomim, bo ta pot ostala v naših srcih še kar nekaj časa po tem dogodku. Avtobus nas bo počakal pred spomenikom v Križu (Santa Croce).

 

   Pot je dolga približno 15 km in porabili bomo glede na zmerno hojo, primerno naši telesni pripravljenosti, nekje od 4 do 5 ur.

 

   Pot je lahka in primerna za vsakogar, ki ima rad naravo, ki ljubi razglede, predvsem pa pogled na morje pod nogami v vsej svoji prostranosti.

 

   V kolikor nas ne bo za poln avtobus, bomo napravili krožno pot in sicer: Slavolok v Opčinah – Prosek in po zgornji sprehajalni poti nazaj na izhodišče (cca 3 ure).

 

Prijave za pohod po Napoleoniki do srede 8. aprila – izključno na moj e-naslov: franci.turk48@gmail.com

 

   S seboj vzemi nekaj tekočine, saj žejo ubiješ lahko le z njo ter nekaj malega za prigrizek, glede na potrebe vsakega posameznika. Primerno dnevu se obleci in obuj, da bo pot bolj prijetna in bolj varna. V Križu bomo stopili v primerno gostilno in si olajšali težave s »podhranjenostjo«. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

 

HODIMO NA LASTNO ODGOVORNOST!!!

 

Izlet bo vodil tako rekoč domačin: ud Bojan Kočevar

 

Franci Turk
Vodja planinsko – pohodne sekcije DPK
Ljubljana, 17. 3. 2015

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.