VABILO NA ŠTEFANOV POHOD v ponedeljek 26. 12. 2016 okoli Čateža!

Kaj je lahko lepšega, kot novo leto pričakati rahlo utrujen, ko je človek napolnjen s svežim kisikom in se mu zahoče prijetne družbe. To z lahkoto dosežemo z lahkim gibanjem v naravi.

Vinogradniško društvo Čatež nad Trebnjem v ta namen pripravlja pohod v slovo od starega leta, kot že mnoga leta do sedaj. Kar nekaj zadnjih let smo se udeležili tega pohoda in bili smo vedno zadovoljni s tem, kar so ponudili pohodnikom domači vinogradniki. Letos bo na cilju še posebej atraktivno, saj nas bo na koncu pohoda počakal pravi »praženec«

Start pohoda bo v Temenici (ob poti Trebnje – Bogensperg) ob 8.30 uri. Na pot bomo krenili preko Debelega Hriba, kjer nas bo pričakal vinogradnik Štrempfelj s prigrizkom za pod zob in še nečim za na zob. Na sredini te poti nas bo ob 11h v koči LD Velika loka na Primskovem posladkal divjačinski golaž, da bomo lažje preko dolinic in hribčkov zaključili pot na Čatežu, kjer bomo ponovno lahko okušali mojstrovine našega uradnega pražilca Bojana, ko bo s ta-velike ponve pričaral najokusnejši praženec tega dne na Dolenjskem, kot popestritev ponudbe pohodnikom domačih organizatorjev na cilju.

Čas pohoda je predvidoma 3-4 ure. Hoja bo potekala po poteh mimo zidanic po obronkih vinskih goric.

Mi se bomo zbrali tega dne ob 7.30 uri pred društveno pisarno na Vodnikovi 172 v Ljubljani. Na mesto dogodka v temenico bomo odšli z lastnimi prevoznimi sredstvi. (avtobus le ob večjem številu prijavljenih)

Štartnina pohoda je 10,00 € na osebo.

Prijave izključno na e-naslov: franci.turk48@gmail.com (le zaradi evidence, da ne bomo koga pustili v Ljubljani)

»S praženim na Štefanov pohod!«

V Ljubljani, 12. 12. 2016

Franci Turk
Vodja planinsko pohodne sekcije DPK

Kategorije: Novice

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.