Spoštovani udje DPK in ljubitelji Rakovega Škocjana!

 

   V soboto 14. februarja 2015 organizira Turistično društvo Rakek tradicionalni zimski pohod po Kunaverjevi poti. Pot bo malo spremenjena, saj nas bo vodila od železniške postaje Rakek preko rakeškega polja na vrh Stražnik 646 m, koder smo se podali krompirjevci že leta 2013. Tu se ob lepem vremenu odpira izredno lep pogled na večino Cerkniškega jezera, na Slivnico in za njo se odpre pogled še na s snegom obložene slovenske Alpe. Ob sestopu s Stražnika se bomo priključili standardni poti, se podali mimo Naravnega mostu in se ustavili pred ŠOD Rakov Škocjan, kjer nas bo čakal topel napitek in prigrizek, da bomo lažje zdržali do Oliverjeve ponve praženega s prilogo pred njegovim čebelnjakom.

 

   Zbor pohodnikov je na Železniški postaji Rakek v soboto 14. 2. 2015 ob 9.00 uri. Primerno dnevnemu vremenu se obleci in vzemi s seboj malo tekočine za lažje premagovanje poti. Ne pozabi vzeti s seboj še obilo dobre volje, saj je to na pohodu najvažnejši atribut.

 

   Proti Rakeku se bomo odpravili eno uro pred časom za zbor na Železniški postaji Rakek – torej ob 8.00 uri izpred naše društvene pisarne v Ljubljani na Vodnikovi 172 z lastnimi avtomobili. V kolikor se nas zbere dovolj za en avto, postanek pred pisarno ni potreben, ampak se odpravi direktno v Rakek, kjer bo zbor vseh.

 

   Pohodna pot je dolga cca 10 km, kar v časovni enoti predstavlja dobri dve uri v eno smer.

 

   Ob vračanju nas bo pred čebelnjakom, ki je v teh letih postal že pravi tempelj vsakoletnega praženja, čakal Oliver z že pripravljeno ponvijo praženega krompirja s prilogo, kjer bomo nazdravili ob prvemu letošnjemu uradnemu praženju.

 

Franci Turk

Predsednik planinske sekcije DPK

Ljubljana, 8. 2. 2015


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.