Vreme se v teh poletnih dneh še ni ustalilo in odpoved ture za 23. avgust je bila žrtev le tega. Upamo na ugodne vremenske razmere glede na položaj lune in starih napovedi, kot so ga proučili poznavalci vremenskih razmer. Uradnih vremenarjev nismo vključili v to prognozo.

Ponovno se bomo zbrali 13. septembra 2014 ob 6,30 pred društveno pisarno na Vodnikovii cesti v Kosezah in se z avtobusom (če bo dovolj prijavljenih) odpravili na pot preko Kranjske gore, Trbiža in prelaza Predil proti Mangartskem sedlu. Pot bo trajala dve uri. Ob manjši prijavi (pod 20) bomo sicer šli z lastnimi prevoznimi sredstvi.

Ekipa, ki se bo na sedlu odločila za vzpon na Mangart, se bo odpravila iz sedla pod Mangartom na Mangart po italijanski poti.

Vsi ostali, ki pa se ne počutite dovolj kondicijsko močni za vzpon, boste izkoristili planoto na nadmorski višini 2000 m. Tam je dovolj prostora za mnoge razglede in lažje gibanje, kjer boste krepili svoj imunski sistem na višini, se prijetno rekreirali do vrnitve skupine, ki bo med tem časom osvajala Veliki Mangart.

Ponovno se bomo vsi sešli na Mangartskem sedlu po treh urah in pol in skupaj bomo nazdravili uspehu, kobomokrompirjevci družno in složno osvojili naš četrti najvišji vrh Slovenije. Proslavili ga bomo ob kepici praženega ter kozarcu cvička in seveda ob veselem razpoloženju, ki ga bodo med tem časom vrle udinje in udi pripravili v na sedlu v času osvajanja Mangarta.

Prijave izključno na moj e-naslov: franci.turk48@gmail.com do 8. septembra 2014. Prijave z odpovedane ture na Mangart ne veljajo. Potrebna je ponovna prijava.

Praženje na sedlu bo v rokah naših vrlih udinj in udov, ki bodo ostali na sedlu.

Zaradi varnosti hoje je vsak udeleženec, ki se bo povzpel na Mangart, obvezen vpisati v enega od naših planinskih društev, plačati članarino, saj je s tem opravljeno tudi zavarovanje na pohodu zaradi morebitne nesreče in posledično reševanja Gorske reševalne službe. Nesreča namreč nikoli ne počiva! Bodimo raje previdni pred pohodom in se ustrezno zavarujmo! Kdor rabi pomoč zaradi vpisa v planinsko društvo, sem mu na voljo!

 

»HODIMO NA LASTNO ODGOVORNOST!«

 

»S praženim na Mangart in tudi varno navzdol«

 

Za planinsko sekcijo:

Franci Turk

 

Ljubljana, 27. avgust 2014


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.