Vreme se v teh poletnih dneh še ni ustalilo, ampak v avgustu se zagotovo bo, ko planiramo pohod na naš četrti slovenski najvišji vrh Mangart.

 

Pohod na Mangart naj bi združeval prijetno s koristnim. Sestavljen naj bi bil iz treh dejanj.

  1. dejanje: Ekipa se bo odpravila s sedla pod Mangartom na Mangart po poti, ki si jo bomo določili tik pred odhodom s sedla in bo odvisna od pripravljenosti tistih udeležencev, ki se bodo za vzpon prijavili in imajo željo osvojiti ta dvatisočak. (slovenska ali italijanska smer)
  2. dejanje: Ekipa si bo izbrala planoto na sedlu, ki je zelo prostrana in nudi ogromno možnosti za lažje in težje sprehode, izjemne razglede in višinski zrak za čas, ko bo 1. ekipa osvajala Mangart (to bo trajalo cca 3. ure in pol) na višini 2000 metrov nad morjem. Ta možnost je primerna prav za vse, ki imate voljo in željo po tem dogodku, ki bo zagotovo izjemen.
  3. dejanje tega srečanja na ali pod Mangartom pa predvidevamo praženje naše priljubljene jedi – krompirja, ki ga bodo med tem časom pripravili tisti pražilci, ki bodo pripravljeni za ta podvig  – praženja na 2000 metrih višine.

Po treh urah in pol se bomo vsi sešli na sedlu in skupaj nazdravili uspehu, ko (smo) bomo krompirjevci družno in složno osvojili naš četrti najvišji vrh Slovenije. Proslavili ga bomo ob kepici praženega ter kozarcu cvička in seveda ob veselem razpoloženju.

Iz Ljubljane se bomo odpravili v soboto, 23. 8. 2014 ob 6,30 uri izpred društvene pisarne na Vodovodni 172 . Vožnja do sedla bo trajala cca 2 uri mimo Kranjske gore in prelaza Predel na sedlo pod Mangartom.

Prevoz predvidevamo z lastnimi prevoznimi sredstvi. V kolikor bo prijav za ta izziv dovolj veliko, nam je Benotours obljubil manjši avtobus za prevoz, da bo potovanje za udeležence bolj varno in seveda bolj zanimivo.

Prijave izključno na moj e-naslov: franci.turk48@gmail.com do 15 avgusta 2014.

 

Pražilci pozor! Kdo izmed vas je pripravljen dati roke in glavo za ta projekt praženja na sedlu pod Mangartom na višini 2000 m nad morjem. Prosim za pomoč!

 

Zaradi varnosti hoje je vsak udeleženec, ki se bo povzpel na Mangart, obvezen vpisati se v enega od naših planinskih društev, plačati članarino, saj je s tem opravljeno tudi zavarovanje na pohodu zaradi morebitne nesreče in posledično reševanja Gorske reševalne službe. Nesreča namreč nikoli ne počiva! Bodimo raje previdni pred pohodom in se ustrezno zavarujmo! Kdor rabi pomoč zaradi vpisa v planinsko društvo, sem mu na voljo!

 

»S praženim na Mangart in tudi varno navzdol«

 

Za planinsko sekcijo:

Franci Turk

 

Ljubljana, 14. 7. 2014                                                                                                                                                                                                                              


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.