Dovolj je bilo temnih oblakov, dovolj počivanja in lenarjenja, pojdimo v naravo, pojdimo skupaj na pot in zajemimo vetra v jadra in globoko zadihajmo. To bo pomagalo vsem – še tako trdovratnim oviram!

 

V soboto 8. aprila bomo nadgradili Napoleoniko in se odpravili na pot od Križa (Santa Croce) mimo Nabrežine (Aurisina) do Sesljana (Sistiana).

 

Zbrali se bomo 8. 4. 2017 zjutraj ob 7,00 uri pred našo društveno pisarno na Vodnikovi 172 v Ljubljani in se z avtobusom (če bo dovolj prijav in zanimanja – sicer z osebnimi avtomobili) odpravili na lov za kondicijo, lepimi razgledi in prijetnimi druženji vseh, ki nas praženi združuje in povezuje.

 

Avtobus nas bo spustil v Križu (Santa Croce) pred spomenikom padlih in odpravili se bomo »k nogam« po poti krasnih razgledov nad »Adrijanskim« morjem, kjer so nekoč lovili naši ribiči in kjer smo nekoč bili mi gospodarji. Pot bomo nadaljevali do Nabrežine (Aurisina) in se ustavili v Sesljanu nad Sesljanskim zalivom, kjer nas bo naš avtobus počakal za popoldanska dogajanja.

 

Avtobus nas bo popeljal nekaj kilometrov stran v Cerovlje (Ceroglie dell Ermada), kjer si bomo opomogli v eni izmed priobalnih osmic in zaključili prijeten dan, za katerega je sonce in mirno ozračje že naročeno in zagotovljeno!

 

Pohodna pot je dolga cca 10 km in bo trajala približno 2,30 ure, je lahka in primerna za vsakogar, ki ima rad naravo, ki ljubi razglede, predvsem pa poglede na morje s stikom z njim v neposredni bližini v vsej svoji prostranosti.

 

Prijave za pohod »Od Križa do Sesljana do torka 4. aprila – izključno na moj e-naslov: franci.turk48@gmail.com 

 

S seboj vzemi nekaj tekočine, saj žejo ubiješ lahko le z njo ter nekaj malega za prigrizek, glede na lastne potrebe. Primerno dnevu se obleci in obuj, da bo pot bolj prijetna in bolj varna.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Cena prevoza bomo poravnali na avtobusu. Vsekakor bo cena odvisna od števila prijavljenih za avtobus ali ne več kot 15,00 € na osebo in seveda kosilo na osmici v Cerovljah v lastni režiji.

Izlet bo vodil tako rekoč domačin: Bojan Kočevar

 

Franci Turk

Vodja planinsko – pohodne sekcije DPK

 

Ljubljana, 15. 3. 2017

Kategorije: NovicePohodi

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.