V zgodnjih jutranjih urah se je maloštevilna , a izjemno močna pražilska ekipa podala v Prlekijo,kjer ima podjetje Roko vzorčno njivo . Na njej raste ves prodajni asortima krompirja in na poskusno poljino je podjetje izjemno ponosno. Kar na sredi nepreglednih polj sta svoj tabor postavila in ponev zakurila vrla predsednica Ženka in moja pražilska malenkost Tomaž, ob izdatni podpori udinje iz podjetja Roko. Pražil se je že letošnji pridelek mlade in sočne “Anuške” , ki bo jeseni postala prvovrstni pražilski material. Prva ponev je pošla v trepljaju očesa in to kar 120 porcij.

    Vsa strokovna druščina se je kasneje preselila bliže prilogam – kar v samo gostilno, kjer je Tomaž postregel še z eno ponvijo taiste Anuške in požel veliko zadovoljstvo, saj že sedaj mlada pražena Anuška obeta vse najboljše v dozorelosti.

    Dan je bil popoln, dišalo je čez širno prleško ravnico, podjetju so nazdravili vsi udeleženci, udi društva pa se pridružujemo čestitkam za obletnico in jim želimo veliko krompirja na vseh področjih.

 

V lepem vremenu dne 2.7.2014

spisal Tomaž Jeraj ud 1464

Za ogled slikovnega albuma klikni na spodnjo povezavo: https://picasaweb.google.com/100919915410720094629/20LetnicaPodjetjaROKO722014?authkey=Gv1sRgCKSmwvSq_Z6FeQ


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder