IZKOP KROMPIRJA 11.8.2015 087

Na vroč avgustovski dan je stroka zapovedala izkop krompirja na kultni njivi v Sneberjah. Oba Francija sta se z motorno pomočjo zapodila v vrste in na plano je prišla letošnja bera krompirja. Najbolj vročine potrebni udi so se na njivo zapodili že okoli točno 15.05, ostali pa so prihajali po zmožnosti in navdihu tja do 17.33 ure, ko je žlahtni razhudnik čakal na strokovno oceno in na pregled, lepo spravljen v vrečah in po sortah zložen na koncu al pa na začetku njive.

Ko so se pridni hrbti udov na njivi poravnali, je vse pozdravil predsednik , spomnili smo se JB, in stroka »Maša«v nagovoru ni bila s pridelkom preveč zadovoljna, saj je bilo krompirja števno veliko , suša pa je okrnila njegovo okroglost. Tako je letošnji pridelek s 520 kg mase nekje v zlati sredini dolgoletnega sledenja količini pridelka.

Skupno petje društvene himne in končna gasilska fotka je vsem skoraj natančno 48 udom napovedal čas druženja s praženim in prilogami do seveda kultne pijače. Dušan V. s svojo dežurno ekipo (tokrat v kompletu moško) je ponovno dokazal svoje kulinarično mojstrstvo (vse dober za znoret- tako, da kliče po še kdaj).

Druženje na naši kultni njivi z načrti in posveti za prihodnja srečanja se je zapeljalo do sončnega zahoda in toplega objema noči.

Njiva bo sedaj počivala do pomladi, udi pa se ob praženem srečamo že na Mangartu v soboto.

Bodite s praženim najlepše v tem poletju,

Zapisala ud Dina

Foto Franci T. in Dina

Za ogled slikovnega albuma klikni na spodnjo povezavo:

https://picasaweb.google.com/101918722941327626212/FOTOGALERIJAIzkopKrompirjaLetnik2015?authuser=0&feat=directlink


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder