Objavljamo navodila kako do prireditvenega prostora 24. svetovnega festivala praženega krompirja v Črni na Koroškem. Prometni režim je posledica dejstva, da še vedno potekajo dela na odpravi posledic lanskih poplav in je zato mogoč dostop do prizorišča le s kombiji in osebnimi vozili.

Prosimo vas, da si priloženi dokument podrobno preberete in ga upoštevate tako pri prihodu in odhodu. Vsem, ki prihajate z avtobusi predlagamo, da planirate svoj prihod vsaj 30-45 minut prej, ker boste avtobus morali parkirati na zato predvidenem parkirišču in boste svojo opremo lahko tam preložili v kombije organizatorja, ki jo bodo skupaj z vami dostavili na prizorišče.

Prometni režim bo veljal od 08.00 zjutraj do 20.00 ure zvečer. Prihod ekip je predviden do 10.00 ure. Odhod iz prizorišča bo mogoč šele okoli 16 ure, potekal bo po enaki poti kot ob prihodu.

Na vhodu v prireditveni prostor vas bo počakal predstavnik DPK, ki vam bo pomagal z nasveti, kje je vaša stojnica, tako kot je to že običaj. Za vse stojnice bomo pripravili enotne napise z imenom pražilske ekipe, ki ste jo zapisali na prijavnici. Tekoča voda bo na voljo na vsaj dveh lokacijah, sanitarije pa ob stavbi Športnega parka Črna.

Časovnica:

od 8:00 od 10:00 – prihod ekip (lahko pridete tudi pred 8 uro)
12:00 – otvoritev festivala
12:30 – začetek delitve praženega krompirja (nikakor ne delite krompirja pred to uro)
16:00 – konec festivala (konec uradnega dela, vendar to ne pomeni konec dogajanja)

Ekipe seveda lahko ostanejo na prizorišču tudi po 16:00 uri in še naprej pražijo krompir, kar je seveda zaželjeno.

Prosimo vas, da upoštevate prometni režim, da bomo lahko vsem ekipam zagotovili neoviram dostop do prizorišča. Upoštevajte 10 zapovedi za pražilce, ki smo jih posredovali z vabilom za prijavo. Skupno bo pražilo 56 ekip, zato se res potrudite, da bomo lahko učinkovito izvedli prihod in odhod iz prizorišča, ki je prostorsko omejeno, še bolj pa je omejena sama prometna infrastruktura v Črni na Koroškem.

Se veselimo snidenja z vami v soboto.

Navodila za dostop (PDF).

Kategorije: Novice