V soboto 30. velikega travna se je 47 plus ali minus 1 ud udeležilo pravzaprav prvega piknika za naslovom “UDU za UDE”. Vreme je bilo kot naročeno, morda celo za kakšno stopinjo Celziusa preveč vsaj za začetek.
  
Najprej je bilo treba dokončati torkovo okopavanje in osipavanje letošnjega pridelka, tako sta oba Francija in Bojan in še kdo zavihtela motiko in ena…dva.. njiva je bila okopana.
  
Med tem časom so v kuhinji že tekle priprave na prvi del kosila. Dušan se je izredno izkazal s svojo kuharsko umetelnostjo, najprej smo, seveda po zapeti himni praženemu krompirju, dobili praženo “samostojno jed” s šinkom kot prilogo, s salatnega bifeja smo izbirali raznorazne salate, namaze, pečeno papriko itd…itd…itd..
  
Kmalu za tem so sledili goveji zrezki iz pace v omaki, kakšen čevapčić, kurja krilca in še kaj. Med tem časom so pridne udinje že pripravljale krompir za drugo praženje z raznimi prilogami, tako, da praktično nobena kulinarična želja ni ostala neizpolnjena.
  
Za posladek so pridne udinje iz domačih kuhinj prispevale odlične posladke, nekaj vrst štrudlja, in…in…in… – glej sliko.
  
Med obema obrokoma so se nekateri udi, ki so bolj športno naravnani pomerili v metanju krogcev na cilj – nekateri bolše, drugi pa bodo morali še malo potrenirati.
  
Zadnja majska sobota je skoraj prehitro minila. Na tem mestu se je treba zahvaliti organizatorjem in izvajalcem s posebno zahvalo in pohvalo pa nagraditi kulinaričnega mojstra Dušana.
  
Iskrena hvala vsem z željo,da to naj nebi bil prvi in zadnji piknik iz serije “UDI za UDE”!!!
  
Zapisal in poslikal JanezB.
  
Za ogled slikic klikni na spodnjo povezavo: https://picasaweb.google.com/100919915410720094629/PiknikUDIZaUDE30052015?authkey=Gv1sRgCNeQ9uyz3-b88AE

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder