(NOV DATUM) Strokovna ekskurzija v Srbijo bo od 11. do 13. septembra.

Program ekskurzije:

Avtobus iz Ljubljane nas bo pripeljal v Beograd, kjer se bomo vkrcali na ladjo in z njo odpluli po Donavi proti Đerdapu. Pluli bomo mimo smederevske trdnjave, izliva Morave v Donavo, Golubačke trdjave, kjer bomo zapluli v narodni park Đerdap. Tu se začne soteska, kjer je Donava najožja in najgloblja in pa seveda tudi najatraktivnejša. Na ladji bomo imeli zajtrk in kosilo.

Po približno devetih urah plovbe bomo pristali v Tekiji, od koder nas bo avtobus odpeljal do hotela v Kladovu, kjer nas bo čakala večerja. V tem hotelu bomo prenočili dve noči.

Drugi dan nas bo avtobus peljal na sedemurni izlet do Rajačkih pimnic, kjer bomo imeli kosilo in degustacijo vin.

Tretji dan se bomo z avtobusom vračali proti Beogradu. Med potjo si bomo ogledali arheološko najdišče Lepenski vir, kjer so našli ostanke civilizacije stare od 8 do 10 tisoč let. Na Kapetan Mišin bregu bomo imeli kosilo. Od tu je zelo lep pogled na Donavo.

V nadaljevanju si bomo ogledali še trdnjavo Golubac, ki je bila pred kratkim obnovljena in Smederevsko trdnjavo, eno največjih v Srbiji.

Zvečer bomo prispeli v Beograd, kjer bomo tudi prenočili.

Četrti dan pa se bomo po ogledu Beograda vrnili domov.

Cena izleta, ki vsebuje avtobusni prevoz, prevoz z ladjo, zajtrk in kosilo na ladji, dvakrat polpenzion v Kladovu, izlet v Rajačke pimnice s kosilom in degustacijo, kosilo na Kapetan Mišin bregu, vstopnine za Lepenski vir in Golubac ter nočnina z zajtrkom v Beogradu je 259,-EUR, če nas bo vsaj 35 potnikov (če pa bi kateri rad spal sam, bo doplačal 50,- EUR).

Prijave zbira Bojan Kočevar (tel.: 041 631 952), s katerim uredite rezervacijo in vplačilo are v višini 100 EUR. Prijave so do 22. julija, ker moramo splanirati ladjo in vse stroške.