Spoštovane udinje, spoštovani udi in simpatizerji praženega krompirja,

 

ZARADI PREMAJHNEGA ŠTEVILA PRIJAVLJENIH UDELEŽENCEV

(skupaj komaj 9 oseb)  JE POTOVANJE

ODPOVEDANO!

 

Več sreče drugič!

 

   Veliki traven že veselo trka na vrata in prišel je čas tradicionalnega, malo daljšega popotovanja, lahko bi dejali strokovne ekskurzije Društva za pražen krompir.

 

   Za letos smo se odločili za kratek potep po naši nekdanji skupni domovini, ki bi ga lahko naslovili:

 

“OD LJUBLJAN`CE PA VSE DO VARDARJA!”

 

S skupnimi močmi smo pripravili sledeči program:

 

1.dan – torek, 27.5: Zgodnji jutranji odhod avtobusa po avtocesti iz Ljubljane mimo  Zagreba, Beograda, Niša do Skopja. Prihod v večernih urah, namestitev v hotelu v centru Skopja, večerja, prenočišče.

 

2.dan – sreda, 28.5: Celodnevni ogled Skopja z avtobusom in nato sprehod po centru  mesta. Prenočišče v hotelu v Skopju.

 

3.dan – četrtek, 29.5: Celodnevni avtobusni izlet na Ohrid in v Vevčane. Večerja,   prenočišče v hotelu v Skopju.

ž

4.dan – petek, 30.5: Dopoldan izlet v okolico Skopja, popoldan praženje v Skopju.  Prenočišče v hotelu v Skopju.

 

5.dan – sobota, 31.5: Po zajtrku sprehod po skopski tržnici, nato vožnja do Beograda. Večerja “sa roštilja”, prenočišče v Beogradu.

 

6.dan – nedelja, 1.6: Avtobusni ogled Beograda, obisk Hiše cvetja, popoldan povratek v  Ljubljano, prihod v poznih večernih urah.

 

Po kalkulaciji s prijavljenimi 40 potniki znaša cena € 550.- po osebi z namestitvijo v dvoposteljni sobi. Dodatek za enoposteljno sobo € 110.-.

 

V ceni so vključene sledeče turistične usluge:

 

– prevoz z modernim turističnim avtobusom na vsej relaciji, cestnine ,

– 4 nočitve z zajtrkom v hotelu v Skopju,

– 1 nočitev z zajtrkom v hotelu v Beogradu,

– 2 večerji v Skopju, 1 večerja “”sa roštilja” v Beogradu,

– vstopnine kot navedeno v programu, takse in tranzitni stroški.

 

Zaradi organizacije potovanja, rezervacij in rezervacijskih opcij pri dajalcih uslug sprejemamo prijave izključno na društveni elektronski naslov: prazen@krompir.si do vključno torka 6. maja 2014.

 

   Pri prijavi je treba zaradi skupinskega potovanja zaključene skupine izven EU ter vstopa v Republiko Srbijo in Makedonijo obvezno navesti ime in priimek, rojstni datum ter številko in vrsto (potni list ali OI) osebnega dokumenta s katerim boste potovali. Enosmerno potovanje ni dovoljeno.

 

   Po zaključku prijav bomo za dokončno potrditev rezervacije zahtevali nepovratno akontacijo € 100.-.

 

   Organizator si pridržuje pravico pri manj kot 40 prijavljenih potnikih povečati ceno aranžmana, oziroma potovanje odpovedati pri manj kot 20 prijavljenih udeležencih.

 

   Državljani Republike Slovenije za vstop v Srbijo in Makedonijo ne potrebujejo vizuma, meje lahko prestopajo z vsaj še 6 mesecev veljavno osebno izkaznico. Pri prestopu hrvaško-srbske oz. srbsko-hrvaške meje je treba upoštevati imigracijske in carinske predpise EU.

 

   Vsi udeleženci potujejo na lastno odgovornost. Za vsak slučaj priporočamo nabavo evropske kartice zdravstvenega zavarovanja, ki jo brezplačno izdaja ZZZS in po želji individualno turistično zavarovanje s kritjem pri zavarovalnicah ali Triglav ali Coris ali Vzajemna.

 

   Vsaka od obiskanih držav ima svojo nacionalno valuto. Evro ponekod tudi sprejemajo kot plačilno sredstvo, vendar vračajo preostanek v nacionalni valuti. Menjalnic je povsod dovolj.

 

   Za informacijo kurz NLB z dne 25.4.2014: za 1 Evro dobite na Hrvaškem 7,47 kune, v Srbiji 113,56 srbskih dinarjev in v Makedoniji 59,60 makedonskih dinarjev.

 

Pohitite s prijavami in srečno pot!

 

Upravni odbor DPK


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder