Jesen….20°C, malo oblačno, a primerno za kratke rokave in pohod skupaj 17 planincev in planink s planinsko sekcijo »S PRAŽENIM NAVZGOR«

Tokrat je bilo zares navzgor, saj smo naredili kar 1100m višinske razlike.

POT: Podljubelj-gostilna Ankele, Ljubelj, Planina Korošica, Hanjževo sedlo, plezalna severna stena Velikega vrha v Košuti, sam vrh Velikega vrha, Dom na Kofcah, Kmetija Matizovec, Podljubelj-gostilna Ankele. To je bila klobasa, ki smo jo začeli ob 9 h in 15 h in se vrnili ob 17h, ko smo jo zašpilili pri Draganu.

Bilo nas je 17planincev, a 6 planink se je odločilo za lažjo turo in so odplaninarile do Doma na Kofcah, na planino Šija in nazaj. Imeli smo skupno kosilo na Kofcah, kjer je bilo vse polno še drugih planincev. V koči smo celo videli najmlajšega planinca – 3 mesečnega fantka, ki ga je očka prinesel v nahrbtniku.

Pohod sta vodila: Janez JERMAN in Franci TURK

start-na-ljubelju plezanje_veliki-vrh
Start na Ljubelju pri Sv. Ani Plezanje na Veliki vrh v Košuti
vrkcanje-veliki-vrh vrh-velikega-vrha
Tik pred vkrcanjem v Bojanov kombi pri kmetiji Matizovec – 1072m Na vrhu Velikega vrha – 2088m

Kombi nas je zapeljal v Podljubelj v gostilno Ankele k našemu predsedniku Draganu, ki nas je čakal in nas odpeljal nazaj na Ljubelj po avtomobile. Planinci v Bojanovem kombiju pa so se odpeljali na Bled, kjer je kuhal predvolilni golaž naš vrli ud in planinec Fajfar Janez, ki si želi postati župan Bleda.

Ljuba


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder